Tort de clătite cu coacăze roşii

shutterstock 131709002 jpg jpeg

Clătitele sunt întotdeauna o idee bună, căci toată lumea le iubeşte. Dar o idee şi mai bună este să faci din ele un tort, peste care adaugi şi o delicioasă glazură de coacăze.

Ingrediente

Pentru clătite:

300 ml lapte

3 ouă

250 g făină

1 praf de sare

50 g zahăr

2 linguri ulei

Pentru cremă:

3 gălbenuşuri

20 g amidon

1 păstaie de vanilie

100 g zahăr

350 ml lapte

200 g frişcă bătută

Pentru sos:

300 g coacăze roşii

50 ml apă

100 g zahăr

zeama de la 1/2 lămâie

Pentru decor:

100 g coacăze roşii

50 g fulgi de migdale

Pentru clătite, mixezi ouăle cu făina, zahărul şi sarea. Torni laptele şi omogenizezi. Prăjeşti clătitele într-o tigaie antiaderentă, ungând tigaia cu puţin ulei la fiecare clătită.

Pentru cremă, pui laptele pe foc şi adaugi miezul de la păstaia de vanilie. Separat, freci gălbenuşurile cu zahărul şi cu amidonul. Torni 100 ml de lapte fierbinte peste gălbenuşuri şi amesteci energic pentru a nu se închega. Torni această compoziţie peste laptele de pe foc şi amesteci constant până se îngroaşă crema, apoi o dai deoparte. După ce s-a răcit, o amesteci cu frişca bătută. Dai crema la rece pentru o oră.

Pentru sos, pui pe foc apa, zahărul şi zeama de lămâie. Adaugi coacăzele spălate şi laşi să fiarbă 10-15 minute. Pasezi compoziţia cu un blender şi o treci prin sită.

Ungi fiecare clătită cu cremă de vanilie şi le aranjezi în formă de tort. La final, torni sosul de coacăze şi decorezi cu fulgi de migdale şi coacăze proaspete.

FOTO Shutterstock